Radionica prirodne kozmetike: lice

Radionica prirodne kozmetike: lice

Podijeli:
 

Bio terra ove jeseni kreće sa ciklusom radionica Prirodne kozmetike u suradnji sa Udrugom Prijatelji životinja. Naučite se izrađivati prirodnu kozmetiku koristeći samo vrhunske sastojke renomiranih proizvođača.

Radionica "Svakodnevna njega kože" se sastoji iz dva dijela: teorijskog i praktičnog. Na teorijskom dijelu ćemo naučiti što je Aromaterapija, što je prirodna kozmetika i koje su njene prednosti, kako je građena koža i koje su njene funkcije, koji su principi i pravila aromaterapije, proračun koncentracija aromaterapeutskih pripravaka. Govorit ćemo o bilnjim uljima, eteričnim uljima, hidrolatima, maceratima i maslacima te kako ćemo pravilnom prehranom i biljkama djelovati na ljepotu i zdravlje kože iznutra. Na praktičnom dijelu radionice ćemo naučiti kako izraditi ulje za skidanje šminke, emulziju za čišćenje lice, tonike za normalnu, masnu i suhu kožu, balzame, prirodne kreme za lice za normalnu, masnu i mješovitu te suhu i zrelu kožu, uljne serume za lice, aroma pilinge za kožu lica i aroma maske. Broj polaznika je ograničen stoga Vas molimo da rezervirate svoj termin na broj telefona 01/ 4840 645 ili se javite u bio terru, Stara Vlaška 7, Zagreb. Termin održavanja radionica je 01.12.2015. u 17 h u trajanju 4 školska sata. O našim radionicama se možete besplatno i neobavezno informirati putem telefona 01/ 4840-645 - naše ljubazno osoblje odgovorit će na sva Vaša pitanja i dvojbe. Voditeljice radionica su Meri Filipović, magistra nutricionizma i fitoaromaterapeut i Snježana Kolobarić, magistra molekularne biologije, profesor biologije i obiteljski aromaterapeut. Cijena radionice je 150 kn. Sve proizvode koje izradite za vrijeme radionica nosite doma. Podsjetimo još jednom na prednosti prirodne kozmetike. Komercijalna/sintetska kozmetika sadrži mnoge štetne sastojke kao što su naftni derivati (vazelin, parafin, petrolej), sintetski mirisi, mineralna ulja i konzervansi, koji:

začepljuju pore i uzrokuju pojavu akni narušavaju pravilno izlučivanje sebuma i regulaciju vlage, koža postaje suha, dehidrirana potencijalno kancerogeni spojevi parabeni = konzervansi nalaze se u većini komercijalnih krema za njegu lica i tijela istraživanje je pokazalo da imaju blago estrogensko djelovanje, što znači da redovitom upotrebom proizvoda koji sadrži ove konzervanse, možemo narušiti prirodnu hormonsku ravnotežu u organizmu; povezuju se s povećanom pojavom karcinoma dojke formaldehid kancerogeni spoj nalazi se u lakovima za nokte te u raznim sintetičkim proizvodima za kožu i kosu antimikrobna tvar-služi kao konzervans

Dobrobiti prirodne kozmetike

ne sadrži umjetne mirise, boje, konzervanse, mineralna ulja i ostale štetne sintetske sastojke proizvodnjom i korištenjem ne zagađujemo niti tijelo niti okoliš potiče kožu na obnavljanje, na uspostavljanje svoje prirodne ravnoteže štiti hidrolipidni i kiseli sloj kože ubrzava prirodnu zamjenu površinskih, odumrlih stanica sadrži hladno prešana biljna ulja koja su prirodni i koži kompatibilan izvor vitamina i hranjivih tvari; koža ih lako prepoznaje i ugrađuje u svoju strukturu regulira proizvodnju sebuma sadrži eterična ulja koja njeguju kožu, djeluju protuupalno i antimikrobno (protiv štetnih gljivica, bakterija, virusa), reguliraju proizvodnu sebuma, potiču regeneraciju kože; eterična ulja djeluju i na centralni živčani sustav čime lako popravljaju raspoloženje i opće psihičko stanje sadrži hidrolate- čiste, osvježavaju i hidratiziraju kožu

Aromaterapija djeluje na tijelo, um i duh. Miris eteričnog ulja koje upotrijebimo može vrlo snažno djelovati na naše emocije i gotovo trenutno prizvati davna sjećanja. Ako želite naučiti izrađivati kremice sa mirisom lavande, smilja, bušina javite se na bio terra radionice. Izradite kreme, balzame, uljne mješavine prema svojim potrebama, uvijek svježe i prirodne. Naučite o biljnim uljima avokada, badema, marelice, makadamije... kako ih kombinirati međusobno i sa eteričnim uljima. Naučite što su hidrolati, kako djeluju, kojim hidrolatima tretirati određeni tip kože i još puno toga. Vaši susjedi i prijatelji će jako brzo primijetiti promjene stanja Vaše kože a dugoročno će doći i do promjene Vašeg zdravlja jer sve što nanosite na svoju kožu jako brzo dospije u krvotok i do svih stanica našeg organizma. Rezervirate svoj termin na broj telefona 01/ 4840 645 ili se javite u Bio terru, Stara Vlaška 7, Zagreb.

 

Upiti:

Želite više informacija, slobodno nam postavite pitanje.