Radionica izrade prirodne kozmetike za jačanje rasta kose i protiv pretjeranog ispadanja kose

Radionica izrade prirodne kozmetike za jačanje rasta kose i protiv pretjeranog ispadanja kose

Podijeli:
 

Svi gubimo određeni broj vlasi dnevno, ali nekada ispadanje kose može biti pretjerano. Uzroci mogu biti različiti: stres, klimatske promjene (naročito tijekom jeseni), neuravnotežena prehrana, emocionalni šok, hormonalni disbalans, umor, gljivična infekcija, kemijski tretmani kose, neadekvatna njega kose ili genetski uzroci. Važno je znati uzrok kako bi se pretjerano ispadanje kose liječilo na ispravan način, a prvi korak treba biti ispravna njega kose prirodnom kozmetikom.

Pozivamo vas na radionicu izrade kozmetike za pranje i njegu kose koja jača kosu, potiče njen rast i sprječava pretjerano ispadanje.

Na radionici ćete naučiti izrađivati:

Prirodni šampon za pranje kose

Na bazi biljnih tenzida, šampon koji je blag za vlasište i kosu, dobro pere, a istovremeno sadrži sastojke koji jačaju korijen kose.

Uljnu masku za sprječavanje pretjeranog ispadanja kose

Biljna i eterična ulja koja ciljano djeluju na regeneraciju vlasišta, jačanje korijena kose i poticanje mikrocirkulacije.

Sprej za kosu

Blagi sprej za kosu koji se koristi svakodnevno kako bi se potakao rast nove kose. Sastoji se od hidrolata i eteričnih ulja, lagan je i neće zamastiti ili otežati kosu.

 

Upoznat ćete se s materijalima koji se koriste u izradi prirodne kozmetike, njihovim djelovanjem i svojstvima (biljna ulja, hidrolati, eterična ulja, emulgatori, tenzidi, aktivni kozmetički sastojci).

Svaki polaznik će naučiti izrađivati navedene pripravke, a za svaki izrađeni pripravak dobit ćete pisane materijale, te točna uputstva kako koristiti pripravke, uz dodatne savjete za poboljšanje stanja kose.

Uz naučenu vještinu izrade kozmetike, svaki polaznik će i dobiti izrađene pripravke.

Radionicu vodi: Vlatka Mileusnić

Radionica se održava 29.01.2019., s početkom u 17:15.

Trajanje radionice je 3 sata (do 20:15).

Kotizacija: 250,00kn

Broj polaznika je ograničen na 8 polaznika, pa je prijava obavezna. Uplatom kotizacije rezervirali ste svoje mjesto.

Uplatiti kotizaciju možete:

U dućanu Bio Terra, Vlaška 7, Zagreb Putem web shopa https://bioterra.hr/shop/cijena/radionica-izrade-prirodne-kozmetike-za-jacanje-rasta-kose-i-protiv-pretjera

Lokacija održavanja radionice: Fra Filipa Grabovca 9 (Kvatrić), pozvoniti na Kolobarić

Par rečenica o voditeljici radionice Vlatki Mileusnić

Aromaterapijom, fitoterapijom i prirodnom kozmetikom bavi se petnaestak godina. Završila niz škola i tečajeva, uključujući i Pacific Institute of Aromatherapy i Centar Cedrus. Prva njezina tvrtka Smilje i bosilje bavila se uvozom branda Oshadhi, a tijekom 11 godina održala brojne radionice i predavanja na temu fitoaromaterapije i prirodne kozmetike, te na istu temu pisala tekstove. Druga tvrtka Hunky-dory, u kojoj sada radi, bavi se edukacijom: radionicama, predavanjima, bloganjem i podcastiranjem.

Ljekovite biljke nisu samo njen posao nego i život- svakodnevno je okružena prirodnim biljnim pripravcima koje koristi za njegu i zdravlje, za sebe i svoju obitelj.

 

Upiti:

Želite više informacija, slobodno nam postavite pitanje.