Savjeti za trudnice i dojilje tijekom ljeta

Savjeti za trudnice i dojilje tijekom ljeta

Podijeli:
 

Tijekom ljeta svi trebamo biti malo više oprezni:

čuvati se sunca, piti dovoljno tekućine, izbjegavati predugačak boravak vani kada su temperature izrazito visoke.

No, ima li nešto na što trudnice i dojilje, osjetljiviji dio populacije, trebaju paziti tijekom ljeta?

Čuvajte se visokih temperatura i UV zraka

Tijekom trudnoće vjerojatnost nastanka hiperpigmentacije se znatno povećava. Stoga je važno, više nego inače, izbjegavati dugotrajnije izlaganje suncu. Svakako je potrebno koristiti zaštitno sredstvo za sunčanje s visokim SPF-om. Zapamtite, hiperpigmentacije, kada ih jednom dobijete, poprilično je teško ukloniti.

Mlijeko za sunčanje SPF 50 Ekolife Natura

Visoke ljetne temperature ponekad je teško izdržati, a naročito je teško trudnicama i dojiljama. Ukoliko provodite vrijeme na plaži, svakako budite što više u hladu. Osigurajte si dovoljan unos vode kako ne biste dehidrirale, a bolje je cijeli dan pijuckati po malo nego odjednom popiti veću količinu tekućine.

Dodatno osvježenje možete si priuštiti raspršivanjem hladnog hidrolata po licu i vratu. Hidrolati su vrlo neškodljivi, slobodno ih možete koristiti na ovakav način tijekom trudnoće i dojenja. Možete odabrati blago djelovanje lavande ili rimske kamilice- to su hidrolati koji se preporučuju i za bebe.

Hidrolat lavande 240 ml Primigenia

Pazite na prehranu

Uvijek je važno raznovrsno i kvalitetno se hraniti, no ta potreba je još jače izražena kod trudnica i dojilja. Smatrate li da iz nekog razloga ne jedete dovoljno različite hrane i time ne dobivate zadovoljavajuću količinu nutrijenata, suplementirajte.

Zelena pšenica – superhrana kao izvor raznih nutrijenata

Vrlo vjerojatno ste čuli za zelenu pšenicu, poznatu superhranu.

Bogata je različitim nutrijentima, kao što su

vitamini, minerali, enzimi i aminokiseline.

Željezo, vitamini C, K i E, kalcij i folna kiselina samo su neki od korisnih mikronutrijenata koje zelena pšenica sadrži.

Zelena pšenica 80 g

Tamnozeleno mlado lišće pšenice lako apsorbiramo, kao i sve njene zdrave sastojke, a istovremeno će djelovati lužnato na naš organizam.

Zato je i više nego korisno konzumirati superhranu poput zelene pšenice tijekom trudnoće i dojenja, kako bi i beba i mama bile zdrave i sretne.

Folna kiselina – neophodna za zdravi rast bebe

Folna kiselina je poznati mikronutrijent kojeg treba suplementirati tijekom trudnoće i dojenja. Poznata je i kao vitamin B9.

Osigurava razvoj živčanih stanica fetusa i jedan je od najčešće korištenih suplemenata koji osiguravaju normalan rast i razvoj.

Aktivna folna kiselina 30 kapsula

Istraživanja su pokazala i da uzimanje folne kiseline znatno umanjuje mogućnost preranog poroda.

Ne zaboravite na uzimanje folne kiseline ako ste trudni ili dojite, a važno je da se uzima natašte.

U zaključku, čuvajte se sunca, pijte dovoljno tekućine, osigurajte si dovoljan unos mikronutrijenata i- uživajte u ljetu.

Autor teksta: Vlatka Mileusnić

 

Upiti:

Želite više informacija, slobodno nam postavite pitanje.