08.03.2018.
BioTerra Blog
Kako maksimalno iskoristiti dobrobiti ravensare (Cinnamomum camphora) ?

Izrazito je puno ljudi u zabludi što se tiče imena ravensare kao i kod nekih drugih eteričnih ulja. Pod nazivom ravensara mogu se naći eterična ulja iz vrsta Ravensara aromatica, Cinnamomum camphora, Ravensara anisata no nama je zanimljivo eterično ulje koje se dobiva destilacijom listova kamforovca (Cinnamomum camphora) odnosno kamforovac kemotip 1,8 cineol, koji potječe s Madagaskara.

Prije par stotina godina je komforovac prenesen s Tajvana na Madagaskar. Različita je klima utjecala na sastav biljke. Tako se iz komforovca počelo dobivati ulje bogato oksidom 1,8-cineolom i alkoholom α-terpineolom. Tada je ujedno i postao siguran za upotrebu.

Eterično ulja ravensare je blago po djelovanju i koža ga odlično podnosi. Jedno je od najjačih antivirusnih ulja! Idealna je kod virusnih infekcija, kod problema s herpesom, kod HPV-a, infekcija dišnog sustava, ali i ostalih tegoba.

Kod infekcija dišnog sustava u stopala, leđa i prsa možete utrljati ravensaru u nekom brzo upijajućem ulju (makadamija, lješnjak, marelica) više puta dnevno tako da pomiješate nekoliko kapi biljnog ulja i jednu kap ravensare i utrljate.

Česte probleme ljudima stvara herpes virus, pogotovo na području oko usana ( ponekad može zahvatiti i šire područje). U tom slučaju u tamnoj staklenoj bočici od 10ml pomiješajte 20 kapi ravensare i do kraja nadopunite s kantarionovim ili tamanu uljem i dobit ćete mješavinu izuzetno snažnog antivirusnog djelovanja. Promućkajte i u tankom sloju nanesite više puta na dan na zahvaćeno područje.

Već unutar 24h osjeti se zamjetno poboljšanje. Vrlo je sigurna za upotrebu pa je možete miješati i s mastima koje Vam preporuči liječnik.

Ravensara je blaga po djelovanju pa se može koristiti već od trećeg mjeseca života beba.

Ova mješavina je odlična i kod bradavica uzrokovanih HPV-om. Genitalne HPV infekcije su najčešće spolno prenosive infekcije. Kada se radi o nekoj drugoj kožnoj virusnoj infekciji slobodno se može nanijeti na zahvaćeni sloj kože (pazuh, područje prepona, stomak i donji dio leđa).

Kliknite na proizvod ovdje :)

Mješavina za infekcije uzrokovane HPV i herpesvirusima:

-tamanu ulje 10ml

-kantarion 10ml

-ravensara 40kapi

-eukaliptus polibraktea kt. kripton 20kapi

U mješavinu se po potrebi može dodati i čajevac.

Ravensara je i neurotonik - pomaže kod smirenja cijelog živčanog sustava. Kao takva, pomaže kod stresa, napetosti, nervoze i nesanice.

Foto izvor: pixabay

 
Podijelite
 
  Blog - Sve