Hidrolat ruže za pomlađivanje lica

Hidrolat ruže za pomlađivanje lica

Ažurirano: 14.12.2018.
Pregleda: 2613

Jedan od najpoznatijih i najpoželjnijih hidrolata, ruža je oličenje ženstvenosti. Parfemskog mirisa, umirujućeg i osvježavajućeg djelovanja. Hidrolat ruže je odličan izbor za njegu tanke, suhe ali i osjetljive kože sklone alergijskim reakcijama i crvenilu. Ima izvrsna svojstva vlaženja kože, pa se preporučuje u svim situacijama kada imamo osjećaj da nam koža treba dodatnu hidrataciju. Može se raspršivati po licu prema potrebi i nekoliko puta na dan.

Blagog adstringentnog djelovanja, ruža zateže i pomlađuje kožu te sprječava njeno preuranjeno starenje. Putujete avionom i suhi zrak vam je zategnuo kožu? Raspršite hidrolat ruže po licu i vratu, tako je navlažite i istovremeno iskoristite njegovo umirujuće djelovanje.

Zima je i kombinacija grijanih prostorija i hladnog vanjskog zraka utječe na stanje vaše kože? Opet, iskoristite ljekovitost ruže i redovito raspršujte hidrolat po licu.

Hidrolat ruže se može koristiti samostalno kao tonik. Njegov pH rangira između 4,0 i 6,0- idealno za njegu kože.

Istovremeno, ako se volite igrati s kozmetičkim sastojcima i htjeli biste dodatno „oplemeniti“ vaš hidrolat, napraviti tonik s vodotopivim aktivnim tvarima je vrlo jednostavno.

 

Kako napraviti hidratantni tonik za lice s hidrolatom ruže

Sastojci:

0,3 grama hijaluronske kiseline (Sodium hyaluronate) 10 grama hidroglicerinskog ekstrakta krastavca (Cucumis sativus) 89,7 grama hidrolata ruže

 

U kemijskoj čašici izvažite hijaluronsku kiselinu i ekstrakt krastavca, dobro istrljajte. Zatim dodajte hidrolat ruže i dobro promiješajte. Nastat će grudice hijaluronske kiseline koje će se rastopiti tijekom miješanja, uz eventualno blago zagrijavanje u vodenoj kupelji. Kada je mješavina potpuno prozirna, bez grudica, prelijte je bočicu s raspršivačem.

 

Kako napraviti tonik protiv bora

Sastojci:

5 grama hidroglicerinskog ekstrakta alge kombu (Laminaria digitata - Algo’boost Jeunesse) 95 grama hidrolat ruže

U bočicu odvažite alge i hidrolat, pričvrstite raspršivač i promućkajte bočicu. Ekstrakt alge se vrlo lagano pomiješa s hidrolatom, pa nije potrebno neko posebno miješanje ili zagrijavanje.

Oba tonika raspršujte po licu prije nanošenja ulja ili kreme (u slučaju ulja nanesite ga na lice vlažno od hidrolata). Također, možete ga koristiti i tijekom dana za dodatno hidratiziranje kože. Ovakvi tonici su i odlični fiksatori šminke, pa slobodno lagano raspršite po cijelom licu nakon nanošenja make-upa.

 

Hidrolat ruže se može koristiti i u neke druge svrhe osim u kozmetičke - on umiruje i pomaže balansirati hormone, pa se često preporuča kao pomoć kod PMS-a i menopauze.

Može se koristiti i kod izrada slastica, a najpoznatiji kolač koji se priprema s ovim hidrolatom je- baklava.

 

Tekst napisala: Vlatka Mileusnić

 

Upiti:

Želite više informacija, slobodno nam postavite pitanje.




 

IZDVOJENI PROIZVODI

Dodaj na listu želja
Gorka Dinja 120 caps Jami
 

29,04 €

 
Dodaj na listu želja
Klasični difuzer nebulizator Florihana

Klasični difuzer nebulizator Florihana

raspršuje čista eterična ulja kao mikročestice bez ikakve topline ili vode
 

80,30 €

 
Dodaj na listu želja
Ultrazvučni difuzer Florihana

Ultrazvučni difuzer Florihana

Koristeći hladnu i tihu difuziju, naš ultrazvučni difuzer pruža optimalnu aromatizaciju prostora.
 

39,15 €

 
Dodaj na listu želja
Immuno Power Quercetin (Kvercetin) 30 tbl

Immuno Power Quercetin (Kvercetin) 30 tbl

doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.
 

19,91 €

 
Nedostupno
 

 

NOVI TEKSTOVI

Kako ukloniti tamne mrlje (hiperpigmentaciju) na koži
15.03.2024.
14
 

Kako ukloniti tamne mrlje (hiperpigmentaciju) na koži

Hiperpigmentacija, još poznato i kao staračke pjege, jetrene pjege, mrlje, fleke ili, kako ih Francuzi poetično (iako pomalo morbidno) zovu- fleurs...
 
Razotkrivanje celulita: prirodni pristupi za glađu kožu
07.03.2024.
69
 

Razotkrivanje celulita: prirodni pristupi za glađu kožu

Celulit, često opisan kao 'narančina kora', estetski je izazov s kojim se suočava veliki broj ljudi, a posebno žena. Iako je celulit često...
 
Prevladavanje negativnih emocija pomoću eteričnih ulja
23.02.2024.
57
 

Prevladavanje negativnih emocija pomoću eteričnih ulja

Potrebne su nam zdrave alternative koje će nam pomoći u borbi sa svakodnevnim stresom, tjeskobom, depresijom i problemima sa spavanjem....