Gljivične infekcije na noktima

Gljivične infekcije na noktima

Ažurirano: 13.03.2019.
Pregleda: 3167

Kada mikroskopske gljivice napadnu, nokti često mogu biti zaraženi, naročito nokti na nogama.

Gljivične infekcije noktiju su jedna od najčešćih oboljenja nokta. Najviše smo im podložni kada nam je imunitet oslabljen (nakon bolesti ili duljih kura antibiotika). Izrazito su zarazne, te infekcije možemo vrlo lako dobiti ili prenijeti putem dodira- poznato je da su javni bazeni ili sportski tereni i svlačionice česti izvor zaraze gljivicama.

Prvi znak gljivične infekcije nokta je promjena boje ili strukture nokta. Kada primijetite takve promjene, najbolje je odmah početi s terapijom.

Mnoga eterična ulja imaju poznato i potvrđeno protugljivično djelovanje, pa je dobro iskoristiti njihovu ljekovitost u slučaju tako otpornih mikroorganizama kao što su gljivice. Mješavinu protiv gljivica na noktima možete napraviti sami i to na slijedeći način.

 

U tamnu staklenu bočicu od 10ml nakapajte:

18 kapi eteričnog ulja geranija ((Pelargonium asperum) 18 kapi eteričnog ulja čajevca (Melaleuca alternifolia) 6 kapi eteričnog ulja lovora (Laurus nobilis) 12 kapi eukaliptusa globulusa (Eucalyptus globulus) 6 kapi eteričnog ulja prave lavande (Lavandula angustifolia) 5 ml biljnog ulja kalofila (Calophyllum Inophyllum) 4 ml biljnog ulja lovora (Laurus nobilis)

 

Dobro promućkajte ulja i zatvorite bočicu. Nakapajte 1-2 kapi mješavine direktno na nokat, tri puta dnevno, sve dok gljivice vizualno ne nestanu. Uzmite u obzir da gljivične infekcije mogu biti vrlo uporne i tvrdokorne, pa se pripremite da terapija može trajati i 5-6 tjedana, pa i više. Nakon što su gljivice nestale, napravite pauzu od 10-15 dana i tada ponovno koristite mješavinu na isti način još barem tjedan ili dva.

Cijelo vrijeme dok radite protugljivični tretman, poradite na svojem imunitetu: zdrava prehrana, dovoljno sna ali i lagane tjelovježbe, uz eventualne dodatke za jačanje organizma ubrzat će nestanak gljivica i spriječiti njihov ponovni nastanak.

Napomena:

Opisana mješavina sadrži visoku koncentraciju eteričnih ulja i treba se koristiti s oprezom. Pazite da mješavinu uvijek nanosite isključivo na nokat, ne na kožu. Mješavina se ne smije nanositi na oštećeno tkivo. Mješavina nije namijenjena za djecu, trudnice i dojilje.

Tekst napisala: Vlatka Mileusnić

 

Upiti:

Želite više informacija, slobodno nam postavite pitanje.




 

IZDVOJENI PROIZVODI

Dodaj na listu želja
Gorka Dinja 120 caps Jami
 

29,04 €

 
Dodaj na listu želja
Klasični difuzer nebulizator Florihana

Klasični difuzer nebulizator Florihana

raspršuje čista eterična ulja kao mikročestice bez ikakve topline ili vode
 

80,30 €

 
Dodaj na listu želja
Ultrazvučni difuzer Florihana

Ultrazvučni difuzer Florihana

Koristeći hladnu i tihu difuziju, naš ultrazvučni difuzer pruža optimalnu aromatizaciju prostora.
 

39,15 €

 
Dodaj na listu želja
Immuno Power Quercetin (Kvercetin) 30 tbl

Immuno Power Quercetin (Kvercetin) 30 tbl

doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.
 

19,91 €

 
Nedostupno
 

 

NOVI TEKSTOVI

Kako ukloniti tamne mrlje (hiperpigmentaciju) na koži
15.03.2024.
169
 

Kako ukloniti tamne mrlje (hiperpigmentaciju) na koži

Hiperpigmentacija, još poznato i kao staračke pjege, jetrene pjege, mrlje, fleke ili, kako ih Francuzi poetično (iako pomalo morbidno) zovu- fleurs...
 
Razotkrivanje celulita: prirodni pristupi za glađu kožu
07.03.2024.
171
 

Razotkrivanje celulita: prirodni pristupi za glađu kožu

Celulit, često opisan kao 'narančina kora', estetski je izazov s kojim se suočava veliki broj ljudi, a posebno žena. Iako je celulit često...
 
Prevladavanje negativnih emocija pomoću eteričnih ulja
23.02.2024.
131
 

Prevladavanje negativnih emocija pomoću eteričnih ulja

Potrebne su nam zdrave alternative koje će nam pomoći u borbi sa svakodnevnim stresom, tjeskobom, depresijom i problemima sa spavanjem....