“Moja Marta je bakica s dušom djevojčice: Evo kako omogućiti dug i zdrav život našim ljubimcima”

“Moja Marta je bakica s dušom djevojčice: Evo kako omogućiti dug i zdrav život našim ljubimcima”

Ažurirano: 30.09.2020.
Pregleda: 2940

Moja Marta ima preko 11 godina, što bi u psećem svijetu značilo da je bakica, ali je u duši i dalje djevojčica. Rođena je razigrana, kao i većina zlatnih retrivera ali s godinama njena razigranost ne prestaje. Jedan od razloga njezine razigranosti su svakako Dorwestovi proizvodi. 

Stariji psi su nam zaista dragocjeni jer s njima dijelimo jedinstvenu vezu kao sa punopravnim članovima obitelji sa kojima smo proveli mnogo zajedničkih godina. Naravno da želimo dati sve od sebe za dobrobit naših pasa, posebno u njihovoj starosti - kada smo im najpotrebniji, zbog čega je briga za starije pse neopisivo važna.

Njega starijih pasa često uključuje pojačanu veterinarsku skrb, jer su redovni veterinarski pregledi najvažniji kako bi se uzroci problema mogli brzo otkriti poput:

promjena u njihovoj aktivnosti, ponašanju ili prehrambenim navikama.

Postoje načini kako možemo pomoći našem psu da što dulje ostane zdrav i zadovoljan.

Biljni pripravci i dodaci prehrani koji su namijenjeni starijim psima imaju posebno važno mjesto u njezi starijih pasa, jer su posebno nježni prema njihovom organizmu a učinkoviti u svom djelovanju.

Ovo su neki od problema koje ste možda primijetili kod svojeg psa: Stariji psi su osjetljiviji na hladnoću i toplinu Osjetljiva probava ili nemirni želudac Artritis Smanjena pokretljivost i otežano hodanje Održavanje težine vašeg psa Urinarna inkontinencija i oslabjeli mjehur Zbunjenost i dezorijentacija Promjenjive potrebe za hranjenjem Stariji psi su osjetljiviji na hladnoću i toplinu

Vaš pas može imati pojačan osjećaj hladnoće zimi, tako da je uvijek preporučljivo nabaviti za njihove šetnje topli pseći kaputić ili vuneni džemper, a to je posebno važno za kratkodlake pasmine. Isto tako, stariji psi teško podnašaju ljetne vrućine, pa će im boravak u hladu osigurati ugodnije ljeto.

Osjetljiva probava ili nemirni želudac

Ako imate starijeg psa, ovo će vam možda zvučati poznato.

Stariji psi često imaju problema sa nemirnim, glasnim želucem, i neugodnim vjetrovima koji ga često prate!

Nažalost, čini se da je oboje problem kod starijih kućnih ljubimaca. Starijim psima obično više odgovaraju manji obroci koji im se daju češće jer njihov probavni sustav s godinama može postati malo osjetljiviji nego što je bio prije. Pokušajte psu dati Dorwest tablete za poboljšanje probave nakon obroka; koje starijim psima pomažu u regulaciji njihove probave, te tako čine njihov, a i vaš, život ugodnijim.

 

Artritis

Možda je veterinar dijagnosticirao artritis kod vašeg psa, kod kojeg su ukočenost i bol uzrokovani upalom u zglobovima. Dorwest licencirani biljni proizvodi, Mješavina povrća i Češnjak i piskavica pomažu ublažiti simptome artritisa. U idealnom slučaju, ti bi se biljni proizvodi trebali zajedno davati starijim psima kako bi pomogli kod boli i upale uzrokovanih artritisom, te tako pružiti vašem psu značajno olakšanje.

Poboljšanje je postupno, ali unutar nekoliko tjedana davanja prirodnih proizvoda za zglobove primijetit ćete da se vaš pas primjetno lakše kreće. Te se tablete mogu davati zajedno s bilo kojim drugim lijekom vašeg veterinara.

 

Smanjena pokretljivost i otežano hodanje

Prva stvar koju primjećujemo kod brige za starijeg psa je često njihova sve manja aktivnost.

Kako vaš pas stari, moguće je da neće više trčati uokolo kao prije, možda će nevoljko ići u šetnje ili neće odmah zaigrano poskočiti nakon ustajanja. Njihovi zglobovi trebaju malu podršku kako bi zadržali svoju fleksibilnost stoga bismo savjetovali da mu se daju svakodnevno tablete Glukozamina i kondroitina. To su bez sumnje najbolji dodaci za zdravlje zglobova starijih pasa. Sadrže lako apsorbirajuće sastojke koji podržavaju hrskavicu zgloba i sinovijalnu tekućinu koja stvara mazivo za lakšu pokretljivost zglobova. Svi sastojci djeluju sinergistički na održavanju fleksibilnosti i pokretljivosti kod starijih pasa.

 

Kod većine tegoba sa zglobovima radi se o upali koja može biti bolna i smanjiti pokretljivost kod psa.

Kurkuma je u posljednje vrijeme privukla veliku pažnju, a Dorwest je osigurao najkvalitetnije tablete kurkume za starije pse, koje se mogu koristiti za potporu prirodnim protuupalnim procesima u tijelu, a osobito su korisne kod upale u tijelu. Kurkuma u tabletama je najviše kvalitete s 95% kurkuminoida i Piperina za povećanje bioraspoloživosti.

 

Pripazite na težinu vašeg psa

Kako stariji kućni ljubimci sve manje hodaju i vježbaju, mogu se početi debljati, a to  može predstavljati dodatan napor za njihove zglobove.

Pokušajte:

ograničiti davanje psećih poslastica, i također prilagoditi količinu obroka prema njihovoj aktivnosti. Urinarna inkontinencija i oslabjeli mjehur

To može biti neugodno kako za psa, tako i za vlasnika.

Mišići mokraćnog mjehura mogu s godinama oslabjeti i zato stariji psi ne mogu spriječiti nehotično mokrenje, pogotovo dok spavaju.

Dorwest tablete Mješavina povrća koje se daju svakodnevno, učinkovite su u tretiranju tog problema. Kod starijih pasa osiguravaju potpuno pražnjenje mokraćnog mjehura, što rezultira smanjenjem nehotičnog mokrenja - te tako olakšavaju život vašem psu i vama.

 

Zbunjenost i dezorijentacija

Neki psi postaju zbunjeniji s godinama, što je vidljivo po promjenama u njihovom ponašanju, a to može biti uznemirujuće za njih ali i za one koji o njima brinu. Situacija je puno teža kada psi postanu nagluhi ili gube vid, jer to može uzrokovati tjeskobu ili uznemirenost. Ako im svakodnevno dajete Dorwest tablete Grozničice i Valerijane njihova anksioznost se može značajno umanjiti, te će se psi osjećati vidljivo smirenije.

 

Pazite na promjenjive potrebe za hranjenjem

Često stariji kućni ljubimac može postati izbirljiviji u pogledu hrane. Unos promjene u njihovu prehranu može im odgovarati, no pripazite da uvijek prilagodite količinu obroka njihovoj aktivnosti. Izbjegavajte dodatne poslastice koje mogu povećati njihovu težinu. Ako nerado jedu krutu hranu, redovno provjeravajte njihove zube kod veterinara kako biste bili sigurni da nemaju problema. Podizanje posuda za hranjenje jednostavna je stvar koja olakšava hranjenje, posebno za više pasmine. Možete kupiti podignute stalke ili upotrijebiti ono što vam je na raspolaganju, stolicu ili kutiju, kako biste posudu postavili do udobnije visine za vašeg psa.

Održavanje zdravlja

Preporučujemo svakodnevno davanje Mješavine za vitalnost kao biljni dodatak za poboljšanje kondicije starijih pasa. Mješavina sadrži bogatstvo vitamina i minerala potrebnih za održavanje općeg zdravlja kod starijih pasa.

 

 

 

Upiti:

Želite više informacija, slobodno nam postavite pitanje.




 

IZDVOJENI PROIZVODI

Dodaj na listu želja
Gorka Dinja 120 caps Jami
 

29,04 €

 
Dodaj na listu želja
Klasični difuzer nebulizator Florihana

Klasični difuzer nebulizator Florihana

raspršuje čista eterična ulja kao mikročestice bez ikakve topline ili vode
 

80,30 €

 
Dodaj na listu želja
Ultrazvučni difuzer Florihana

Ultrazvučni difuzer Florihana

Koristeći hladnu i tihu difuziju, naš ultrazvučni difuzer pruža optimalnu aromatizaciju prostora.
 

39,15 €

 
Dodaj na listu želja
Immuno Power Quercetin (Kvercetin) 30 tbl

Immuno Power Quercetin (Kvercetin) 30 tbl

doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.
 

19,91 €

 
Nedostupno
 

 

NOVI TEKSTOVI

Kako ukloniti tamne mrlje (hiperpigmentaciju) na koži
15.03.2024.
58
 

Kako ukloniti tamne mrlje (hiperpigmentaciju) na koži

Hiperpigmentacija, još poznato i kao staračke pjege, jetrene pjege, mrlje, fleke ili, kako ih Francuzi poetično (iako pomalo morbidno) zovu- fleurs...
 
Razotkrivanje celulita: prirodni pristupi za glađu kožu
07.03.2024.
110
 

Razotkrivanje celulita: prirodni pristupi za glađu kožu

Celulit, često opisan kao 'narančina kora', estetski je izazov s kojim se suočava veliki broj ljudi, a posebno žena. Iako je celulit često...
 
Prevladavanje negativnih emocija pomoću eteričnih ulja
23.02.2024.
82
 

Prevladavanje negativnih emocija pomoću eteričnih ulja

Potrebne su nam zdrave alternative koje će nam pomoći u borbi sa svakodnevnim stresom, tjeskobom, depresijom i problemima sa spavanjem....