Uljni pakung za regeneraciju kose

Uljni pakung za regeneraciju kose

Podijeli:
 

Nakon lijepo provedenog ljetovanja često se suočavamo s posljedicama sunca i mora. Suha kosa, iscrpljena i oštećena zbog izlaganja suncu, slanoj ili kloriranoj vodi i vjetru ponovno će se oporaviti ako joj pružite ispravnu njegu.

Uljni pakunzi za kosu su najpoznatiji, a njihova izrada i korištenje je vrlo jednostavno. Postoji niz ulja koja povoljno djeluju na kosu, oporavljaju je, sprječavaju isušivanje i daju joj čvrstoću i glatkoću. Neka od njih su prepoznatljivi argan, avokado, jojoba, ricinus, kokos, kukui, yangu, pšenične klice, ali i egzotičniji i ne toliko poznati pracaxi, sapote, brokula, crna gorušica.

Dobra receptura (s poznatijim uljima) uljnog pakunga za kosu glasi:

35 ml biljno ulje argan 30 ml biljno ulje pšenične klice 35 ml biljno ulje jojoba

https://bioterra.hr/shop/cijena/argan-100ml

https://bioterra.hr/shop/cijena/psenicne-klice-100ml-kemig

https://bioterra.hr/shop/cijena/jojoba-100ml-kemig

Mješavina se čuva u tamnoj bočici na hladnijem mjestu zaštićenom od sunca. Nanosi se na vlažnu kosu, od korijena cijelom dužinom sve do vrhova. Ne treba pretjerivati s količinom. Ostavite na kosi barem sat vremena, a najbolje je preko noći. Isperite blagim šamponom.

Ovakav uljni pakung možete koristiti prije svakog pranja kose, a kada vam se čini da se kosa dovoljno oporavila, dovoljno će biti jednom ili dva puta tjedno.

 

Upiti:

Želite više informacija, slobodno nam postavite pitanje.