Zašto odabrati SivoMixx 800

Zašto odabrati SivoMixx 800

Podijeli:
 

SivoMixx® 800 sadrži visoku koncentraciju bakterija, čak 800 milijardi po vrećici, te osigurava kolonizaciju i obnovu crijevne mikrobiote kod određenih zdravstvenih tegoba.
SivoMixx® 800 sadrži mikrobiotsku mješavinu poznatu kao Slab51®, koja se sastoji od 8 različitih sojeva bakterija mliječne kiseline i bifidobakterija.
Slab51® se sastoji od sljedećih sojeva:

  • S. thermophilus DSM32245
  • L. acidophilus DSM32241
  • L. plantarum DSM32244
  • L. paracasei DSM32243
  • L. helveticus DSM32242
  • L. brevis DSM27961
  • B. lactis DSM32246
  • B. lactis DSM32247

To je visokokvalitetan proizvod, dokazano siguran za uporabu i klinički ispitan.
Tijekom cijelog proizvodnog procesa održava se „hladni lanac“ (protokol transporta temperaturno osjetljivih proizvoda od proizvođača do potrošača pri čemu se proizvodi pohranjuju na odgovarajućoj temperaturi) kako bi se osigurala održivost i vitalnost bakterija.

Priopćenje za javnost

Bakterioterapija pokazuje dobre rezultate kao komplementarna terapijska strategija u cilju smanjenja daljnjeg napredovanja virusa COVID-19 (1)

Lausanne, Švicarska, 8. srpnja 2020. - Ormendes SA s ponosom objavljuje da je jedna od njihovih probiotičkih formulacija, Sivomixx®800, korišten u kliničkoj studiji kao dodatak uz standardnu ​​terapiju pacijenata koji boluju od Covid-19, a rezultati studije  su sada objavljeni u medicinskoj časopisu Frontiers in Medicine.

Istraživanje iz Italije otkriva da bakterioterapija, osim protuupalnog, antibiotskog djelovanja te stvaranja monoklonskih protutijela, može poboljšati ishode kod bolesnika s COVID-19.

Proljev i drugi gastrointestinalni poremećaji česti su simptomi zaraze virusom COVID-19. Stanice u crijevima (enterociti) mogu zadržavati virus, djelujući kao spremnik infekcije, prema kineskim istraživačima (2).

To je potaknulo istraživače sa Sveučilišta Sapienza iz Rima da pokrenu neovisno istraživanje na 70 pacijenata hospitaliziranih na Policlinico Umberto I, u Rimu (Italija) čije je testiranje na COVID-19 bilo pozitivno, te im je bila potrebna terapija kisikom, a da im u trenutku prijema nisu bili nužni respiratori.

Uz standardni tretman liječenja COVIDa-19, probiotička formulacija (Sivomixx®800) primijenjena je na 28 ispitanika, s ciljem povećanja proizvodnje molekula s antivirusnim djelovanjem.

Unutar tri dana, gotovo svi bolesnici koji su primili nadomjesnu bakterioterapiju pokazali su remisiju u slučaju proljeva i ostalih simptoma, naspram manje od polovice skupine koja nije uzimala suplemente.

U bolesnika koji su primali oralnu bakterioterapiju, procijenjeni rizik od razvoja respiratornog zatajenja bio je osam puta manji u odnosu na skupinu koja nije primala nadomjesnu terapiju.

Dr. Giancarlo Ceccarelli, dr. med., jedan od voditelja studije kaže:

„Naši preliminarni rezultati pokazali su povećanu stopu preživljavanja i niži rizik od prelaska na intenzivno liječenje za pacijente koji su primali dodatke probiotika u usporedbi s onima koji su primali samo standardnu terapiju. Crijevne bakterije imaju dugotrajan imunološki utjecaj na imunološki sustav pluća. Naši rezultati ističu važnost osi crijeva i pluća u kontroli bolesti izazvanih virusom COVID-19. Bakterioterapija bi mogla predstavljati dodatnu mogućnost u borbi protiv virusa SARS-CoV-2. Kao napomenu, želim naglasiti da su rezultati našeg istraživanja preliminarni i specifični za ovaj proizvod."

Studija je objavljena u medicinskom časopisu Frontiers in Medicine (1). Podaci iz ove neovisne studije su preliminarni i trebat će ih potvrditi opsežnijim ispitivanjima.

Gospodin Salvatore Orlando, izvršni direktor tvrtke Ormendes SA, kaže: „Posebno sam zadovoljan što je jedna od naših obećavajućih formulacija odabrana kao dio ove neovisne studije. Potvrđuje rastuću svijest znanstvene zajednice o ključnoj ulozi mikrobiote u današnjoj zdravstvenoj zaštiti. "

(Ceccarelli G, et al. Probiotici i COVID-19. Lancet Gastroenterol Hepatol. 2020;5(8): 721-722)

O studiji

Neovisno istraživanje provedeno je u bolnici Policlinico Umberto I u Rimu na 70 pacijenata pozitivnih na Covid-19 upisanih između 9. ožujka i 4. travnja 2020.

Ormendes SA je isporučio besplatne primjerke proizvoda potrebnog za dovršetak studije i nije sudjelovao u dizajnu ili izradi same studije.

SivoMixx®800

SivoMixx®800 je dodatak prehrani koji sadrži različite sojeve bakterija mliječne kiseline i bifidobakterija u koncentraciji od 800 milijardi CFU (jedinice za stvaranje kolonija) po vrećici. Nije namijenjen liječenju, prevenciji ili izlječenju bilo koje bolesti.

Više informacija na www.sivomixx800.com

Ormendes SA je švicarska biotehnološka tvrtka specijalizirana za razvoj i distribuciju visokokvalitetnih i visoko koncentriranih mikrobiotika, koja vjeruje u pozitivan utjecaj oralne bakterioterapije na ljudsko zdravlje. Više informacija na www.ormendes.ch

Reference

D’Ettorre et al. Izazovi u upravljanju infekcijom SARS-CoV2: uloga oralne bakterioterapije kao komplementarne terapijske strategije za izbjegavanje napredovanja COVID-19. Med. 2020 7:389. doi: 10.3389/fmed.2020.00389

 Feng, Z.; Wang, Y.; Qi, W. Tanko crijevo, podcijenjeno mjesto infekcije SARS-CoV-2: od hipoteze "crvene kraljice" do probiotika. Preprints2020, 2020030161 (doi: 10.20944/preprints202003.0161.v1)

 

Upiti:

Želite više informacija, slobodno nam postavite pitanje.