Priprema kože za sunčanje

Priprema kože za sunčanje

Ažurirano: 16.06.2020.
Pregleda: 893

Priprema kože za sunčanje je iznimno važna. Navodno je Abraham Lincoln rekao: „Dajte mi šest sati da posiječem drvo i prvih četiri sata ću oštriti sjekiru.“ Dobra priprema siguran je način da se lako postigne cilj! Isto tako, znate da se ljeto približava i da ćete kožu izložiti traumi UV zraka. Najbolji način i prvi korak pripreme u zaštiti kože je njega odgovarajućim uljima.

Posljedice sunčanja (i općenito neizbježnog izlaganja kože suncu) mogu biti dobre ali i jako loše. Hiperpigmentacija, isušivanje i zadebljanje kože, gubitak elasticiteta su samo od nekih „naplata“ koje stižu zbog uživanja na toplim sunčanim zrakama.

Kako pripremiti kožu da bi ona imala najbolji mogući obrambeni mehanizam od UV zraka?

Hladno prešana i nerafinirana biljna ulja u svakodnevnoj njezi su najbolji odgovor za pripremu kože od sunčanja.

Od cijelog niza ulja koji nam se nudi na tržištu možemo odabrati nebrojeno mnogo kombinacija. No, treba biti mudar i odabrati dobru formulaciju kako bismo u jednoj uljnoj mješavini dobili sve što nam treba.

Receptura za uljnu mješavinu za pripremu kože za sunčanje

Za 100 ml uljne mješavine trebat će vam:

30 ml biljno ulje marelica 30 ml macerat mrkve 20 ml biljno ulje malina 20 ml biljno ulje kukui 20 kapi eterično ulje sjeme mrkve  

Logika formulacije je jednostavna.

Biljno ulje marelice nam služi kao svojevrsna baza- to je univerzalno ulje koje dobro njeguje kožu a nije preskupo.

Marelica 30ml Oshadhi Macerat mrkve bogat je karotenoidima koji umanjuju štetno djelovanje UV zraka. Ulja bogata takvim antioksidansima se koriste prije, za vrijeme i nakon sunčanja jer između ostalog i pozitivno djeluju na sastav kože i poboljšavaju izgled kože.

Mrkva macerat 100ml OT Biljno ulje maline bogato je vitaminom E, smanjuje upale i koristi se kod suhe i osjetljive kože. Biljno ulje kukui je posebno po svojoj kombinaciji hranjivosti i dobre upojnosti. Dodajemo ga u ovu mješavinu da još više poboljša ishranu kože a istovremeno da ubrza upijanje.

Kukui 30ml Oshadhi I na kraju eterično ulje sjemena mrkve- broj jedan ulje za regeneraciju kože i jačanje njenog obrambenog mehanizma.

Mrkva sjeme eterično ulje 5ml Oshadhi

Mješavinu čuvajte u tamnoj staklenoj bočici i koristite je svakodnevno nakon tuširanja.

Tekst napisala: Vlatka Mileusnić

 

Upiti:

Želite više informacija, slobodno nam postavite pitanje.




 

POVEZANI PROIZVODI

 

 

NOVI TEKSTOVI

Kako ukloniti tamne mrlje (hiperpigmentaciju) na koži
15.03.2024.
14
 

Kako ukloniti tamne mrlje (hiperpigmentaciju) na koži

Hiperpigmentacija, još poznato i kao staračke pjege, jetrene pjege, mrlje, fleke ili, kako ih Francuzi poetično (iako pomalo morbidno) zovu- fleurs...
 
Razotkrivanje celulita: prirodni pristupi za glađu kožu
07.03.2024.
69
 

Razotkrivanje celulita: prirodni pristupi za glađu kožu

Celulit, često opisan kao 'narančina kora', estetski je izazov s kojim se suočava veliki broj ljudi, a posebno žena. Iako je celulit često...
 
Prevladavanje negativnih emocija pomoću eteričnih ulja
23.02.2024.
57
 

Prevladavanje negativnih emocija pomoću eteričnih ulja

Potrebne su nam zdrave alternative koje će nam pomoći u borbi sa svakodnevnim stresom, tjeskobom, depresijom i problemima sa spavanjem....