Kako prirodno povećati grudi?

Kako prirodno povećati grudi?

Ažurirano: 01.06.2021.
Pregleda: 14424

Veličina grudi predodređena je kombinacijom nekoliko faktora, a to su na prvom mjestu genetika, zatim stil života kakvog vodimo i naša tjelesna težina.

Grudi u svim oblicima i veličinama jednako su lijepe. Ipak, neke žene priznaju da bi se osjećale privlačnije i samopouzdanije uz malo veće poprsje što nije nemoguća misija čak i bez operativnog zahvata.

Pravilna prehrana, ciljane vježbe i masaža neki su od načina na koje žene mogu postići zadovoljavajuće rezultate koji su ne samo financijski isplativi već i sigurni od neželjenih nuspojava.

Ako ste zainteresirani za povećanje poprsja bez da se upuštate u rizik estetskih operacija, predstavljamo prirodne metode za povećanje grudi.

Prehrana bogata fitoestrogenima

Prehrana igra značajnu ulogu u oblikovanju tijela pa tako i u oblikovanju vaših grudi. Uravnotežena prehrana bogata povrćem, orašastim plodovima i ribom može pružiti mnoge zdravstvene dobrobiti osim punijeg poprsja, poput gubitka kilograma i povećane razine energije.

Mnogi sastojci krema i pripravaka za jačanje grudi sadrže fitoestrogene biljnog podrijetla koji se mogu unositi i prehranom. Fitoestrogeni stimuliraju proizvodnju prirodnog estrogena u organizmu.

Budući da estrogen posreduje u rastu grudi i taloženju masnoće u dojkama, i tijekom puberteta i tijekom trudnoće, razumljivo je da može pospješiti rast grudi u bilo kojem trenutku. Čini se da kontracepcijske pilule koje sadrže estrogen mogu privremeno povećati veličinu poprsja na isti način. Žene koje nisu zadovoljne veličinom svojih grudi također bi trebale napraviti pregled kod liječnika kako bi utvrdile imaju li nedostatak estrogena.

Hrana poput mliječnih proizvoda, voća i orašastih plodova može pomoći u prirodnom povećanju grudi.

Mlijeko i mliječni proizvodi - kravlje mlijeko je obogaćeno estrogenom, progesteronom i prolaktinom, koji su potrebni za proizvodnju mlijeka kod žena, čime se povećava veličina grudi.

Zeleno lisnato povrće - za veće grudi uključite zeleno lisnato povrće u svoju svakodnevnu prehranu. Zeleno lisnato povrće uglavnom ne sadrži fitoestrogene koji pomažu u povećanju tkiva grudi, ali učvršćuju postojeće grudi. Zeleno lisnato povrće uravnotežuje hormone u tijelu te održava prirodnu razinu estrogena u tijelu.

Sjemenke lana - lan je od svih biljaka najbogatiji lignanima koji utječu na rast grudi. Mljeveni lan je lako probavljiv i možete ga jednostavno dodati u bilo koje jelo – salatu, smoothie, kašu, domaći kruh ili u kolač.

Orašasti plodovi sadrže visoki udio mononezasićenih masnih kiselina koje su neophodne za izgradnju i pospješivanje rasta grudi.

Soja se vrlo često preporučuje kao biljka koja potpomaže žensko zdravlje, jer je bogata fitoestrogenima koji pospješuju rast grudi i sprječavaju rast slobodnih radikala.

Tjelovježba

Svi znamo da je redovita tjelovježba neophodna za cjelokupno zdravlje tijela. Sklekovi, trbušnjaci, vježbe s bučicama i kontrakcije prsnog koša su neke od najboljih vrsta treninga za jačanje prsnih mišića. Vježbe koje su usmjerene na rad mišića prsnog koša, a ujedno i leđa i ramena mogu vam pomoći u izgradnji mišićnog tkiva ispod i oko vaših grudi, čineći ih većima.

To su vježbe koje možete raditi kod kuće s utezima, limenkama hrane ili bocom vode napunjenom pijeskom ili kamenjem (npr. ispružite ruke bočno i radite sitne kružnice oko 2 minute, ili ispružite ruke ispred tijela, savijte ih pod kutom od 90 stupnjeva a zatim široko otvorite ruke pa ih ponovno skupite u trajanju od 1-2 minute).

Takve vježbe mogu pomoći tonusu i učvršćivanju tkiva grudi, pridonoseći boljem obliku i pogodujući vašem cjelokupnom držanju. Te se vježbe mogu lako izvoditi kod kuće i zahtijevaju malo ili nimalo opreme.

Vježbe vam mogu pomoći u podizanju i oblikovanju grudi učvršćivanjem i oblikovanjem prsnih mišića, no imajte na umu da gubitak kilograma i gubitak masnog tkiva može i smanjiti veličinu grudi.

Masaža pojačava cirkulaciju i dotok hranjivih tvari. Uslijed toga koža je zdravija, elastičnija i zategnutija i samim time omogućuje punije grudi. Važno je da ulje za masažu obiluje vitaminima E i C koji blagotvorno djeluju na zdravlje kože, a idealno je kombinirati biljne pripravke i uporabu ulja za masažu.

Dodaci prehrani

Iako nema puno znanstvenih dokaza koji bi potvrdili da će dodaci prehrani značajno povećati veličinu vašeg poprsja, postoji duga povijest korištenja određenih biljaka za učvršćivanje kože i cjelokupno zdravlje grudi. Mnoge kulture vjeruju da sjemenke komorača i piskavice u kombinaciji s estrogenima jačaju spolni nagon i rezultiraju bujnijim poprsjem.

Potrebno je najmanje nekoliko mjeseci kako bi se vidjeli rezultati, no prirodni dodaci i dalje su daleko isplativija opcija od operativnog zahvata, no isto tako, i rezultati su manje drastični.

Komorač

Komorač sadrži fitoestrogene zbog kojih se tradicionalno koristi za povećanje protoka majčinog mlijeka u dojilja, regulaciju menstrualnog ciklusa, povećanje ženskog libida i poticanje rasta grudi.

Komorač sadrži anetole koji pospješuju proizvodnju estrogena u tijelu, a pomaže i u proizvodnji prolaktina što rezultira bujnijim poprsjem.

 

 

Piskavica

Piskavica je najpopularniji biljni lijek koji se koristi širom svijeta za povećanje proizvodnje majčinog mlijeka. Sadrži prirodne fitoestrogene koji pomažu u proizvodnji estrogena za zdravlje stanica i strukturu grudi.

Piskavica utječe na veličinu grudi na dva načina: oponaša učinak estrogena i stimulira proizvodnju prolaktina.

Oba su hormona presudna za razvoj grudi. Piskavica sigurno i prirodno potiče rast tkiva što rezultira čvršćim i punijim grudima.

Važno je napomenuti da trudnice ne bi trebale koristiti piskavicu jer može uzrokovati kontrakcije, prijevremeni porod pa i pobačaj.

Sabal palma (saw palmetto)

Ekstrakt sabal palme ima antiandrogeno, estrogeno i antiestrogeno djelovanje, a u narodnoj medicini sabal palma se upotrebljavala za liječenje bolesti mokraćnog sustava, poticanje rasta kose, zdravlje prostate i jačanje potencije kod muškaraca, a kod žena za liječenje neplodnosti, za poticanje rasta slabo razvijenih grudi, povećavanje laktacije i ublažavanje bolnih menstrualnih ciklusa. Klinička istraživanja potvrdila su korist kod benigne hiperplazije prostate i androgene alopecije.

Sabal palma poboljšava tonus tkiva pa ukoliko već imate velike grudi, ali želite da budu čvrste, onda je sabal palma biljka koja može u tome pomoći.

Trudnice i dojilje bi trebale izbjegavati uzimanje pripravka od sabal palme, jer može utjecati na razinu hormona zbog čega nije prikladna za one koji uzimaju nadomjesnu hormonsku terapiju ili hormonske kontraceptive.

Napomena

Povećanje grudi ponekad je nuspojava određenih lijekova na recept - poput hormonske terapije (estrogena), kontracepcijskih pilula i određenih antidepresiva. Uzmite u obzir i to da se veličina vaših grudi može mijenjati ovisno o tome gdje se nalazite u menstrualnom ciklusu.

 

Upiti:

  • Matea 05.04.2022
     

    Poštovani BioTerra,
    Googlajući, naišla sam na Vaš članak koji me zainteresirao.
    Trenutno sam u potražnji Saw Pallmeta tableta,/kapsula, za poticanje rasta grudi, te smanjenje menstrualnih boli.
    Zanima me, uzimaju li to žene? Ili kao što piše u opisu kod navedenog, muškarci? smile
    Kako djeluje na hormone i ima li nekakvog ne željenog efekta - debljine ili hormonalne promjene?
    Unaprijed zahvaljujem,
    Matea

  • Sanja 29.07.2022
     

    Lp! Zanima me dal imate nesto za rast grudi?
    Hvala

Želite više informacija, slobodno nam postavite pitanje.




 

IZDVOJENI PROIZVODI

Dodaj na listu želja
Gorka Dinja 120 caps Jami
 

29,04 €

 
Dodaj na listu želja
Klasični difuzer nebulizator Florihana

Klasični difuzer nebulizator Florihana

raspršuje čista eterična ulja kao mikročestice bez ikakve topline ili vode
 

80,30 €

 
Dodaj na listu želja
Ultrazvučni difuzer Florihana

Ultrazvučni difuzer Florihana

Koristeći hladnu i tihu difuziju, naš ultrazvučni difuzer pruža optimalnu aromatizaciju prostora.
 

39,15 €

 
Dodaj na listu želja
Immuno Power Quercetin (Kvercetin) 30 tbl

Immuno Power Quercetin (Kvercetin) 30 tbl

doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.
 

19,91 €

 
Nedostupno
 

 

NOVI TEKSTOVI

Kako ukloniti tamne mrlje (hiperpigmentaciju) na koži
15.03.2024.
159
 

Kako ukloniti tamne mrlje (hiperpigmentaciju) na koži

Hiperpigmentacija, još poznato i kao staračke pjege, jetrene pjege, mrlje, fleke ili, kako ih Francuzi poetično (iako pomalo morbidno) zovu- fleurs...
 
Razotkrivanje celulita: prirodni pristupi za glađu kožu
07.03.2024.
161
 

Razotkrivanje celulita: prirodni pristupi za glađu kožu

Celulit, često opisan kao 'narančina kora', estetski je izazov s kojim se suočava veliki broj ljudi, a posebno žena. Iako je celulit često...
 
Prevladavanje negativnih emocija pomoću eteričnih ulja
23.02.2024.
126
 

Prevladavanje negativnih emocija pomoću eteričnih ulja

Potrebne su nam zdrave alternative koje će nam pomoći u borbi sa svakodnevnim stresom, tjeskobom, depresijom i problemima sa spavanjem....