Biljno ulje marakuje ((Passiflora edulis) - malo luksuza za Vašu kožu

Biljno ulje marakuje ((Passiflora edulis) - malo luksuza za Vašu kožu

Ažurirano: 12.07.2019.
Pregleda: 2671

Biljno ulje marakuje bogato je antioksidansima (vitamin E) i preporučuje se za njegu zrele kože kako bi se ublažile bore i spriječilo njihovo preuranjeno stvaranje. Ono će oporaviti hidrolipidni sloj kože i spriječiti dehidraciju. Brzo upijanje omogućuje jednostavno korištenje i mekanu, ne premasnu kožu brzo nakon nanošenja.

Biljno ulje marakuje prvo pomalo zbunjuje sa svojim botaničkim nazivom - Passiflora edulis. Naziva se još i passion fruit (ili passionfruit) i fruits de la passion, no ne treba ga miješati s biljkom pasiflorom (Passiflora incarnata) koja se u fitoterapiji koristi kod stresa i nesanice.

Marakuja se koristi kod zrele i suhe kože, uglavnom u luksuznoj kozmetici, kao  i kod njege tanke i suhe kose s raspucanim vrhovima. Ulje je bogato je linolnom kiselinom (omega-6), vitaminom E i polifenolima bioflavoniodima. Poznato je da biljna ulja bogata polifenolima djeluju protuupalno i umanjuju stres kože uzrokovan suhim i zagađenim zrakom. Zato je marakuja poznata u anti-age kozmetici i njezi osjetljive kože sklone iritacijama, crvenilu i alergijama. Zbog svojeg sastava ulje marakuje je stabilno i neće brzo užegnuti.

Biljno ulje marakuje ima karakterističan miris koji se možda neće dopasti svakome pri prvom korištenju, no nakon nekog vremena snažni, pomalo „divlji“ miris se pretvara u ugodno aromu ovog tropskog voća. Brzo se upija u kožu i ne masti je, dapače, koža je nakon nanošenja glatka i nahranjena.

S biljnim ulje marakuje može se napraviti odličan „anti-stres“ serum za njegu iscrpljene kože koja je često izložena nepovoljnim vanjskim utjecajima (topli i hladni zrak, klimatizacija, zagađeni zrak…). U recepturi, uz marakuju, iskoristit ćemo karotenoide iz macerata mrkve i dodatni vitamin E iz maline.

U tamnu staklenu bočicu od 30ml dodajte:

15ml biljnog ulja marakuje 13ml biljnog ulja maline 2ml macerata mrkve.

Prema želji možete dodati i par kapi eteričnih ulja (sjeme mrkve, palmarosa…). Umjesto maline može se koristiti i pšenične klice (također vrlo visok udio vitamina E), a umjesto macerata mrkve plod divlje ruže ili rajčicu. Želite li koristiti neka druga biljna ulja bogata korotenoidima, poput buritija ili pasjeg trna, smanjite njihov udio na samo par kapi (a povećajte udio marakuje)- naime, zbog njihove izrazito crvene boje postoji mogućnost da se oboji koža.

Uljni serum nanosi se na vlažno lice uz lagano utrljavanje.

 

Tekst napisala: Vlatka Mileusnić

 
Galerija slika:
 

Upiti:

Želite više informacija, slobodno nam postavite pitanje.




 

IZDVOJENI PROIZVODI

Dodaj na listu želja
Gorka Dinja 120 caps Jami
 

29,04 €

 
Dodaj na listu želja
Klasični difuzer nebulizator Florihana

Klasični difuzer nebulizator Florihana

raspršuje čista eterična ulja kao mikročestice bez ikakve topline ili vode
 

80,30 €

 
Dodaj na listu želja
Ultrazvučni difuzer Florihana

Ultrazvučni difuzer Florihana

Koristeći hladnu i tihu difuziju, naš ultrazvučni difuzer pruža optimalnu aromatizaciju prostora.
 

39,15 €

 
Dodaj na listu želja
Immuno Power Quercetin (Kvercetin) 30 tbl

Immuno Power Quercetin (Kvercetin) 30 tbl

doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.
 

19,91 €

 
Nedostupno
 

 

NOVI TEKSTOVI

Kako ukloniti tamne mrlje (hiperpigmentaciju) na koži
15.03.2024.
203
 

Kako ukloniti tamne mrlje (hiperpigmentaciju) na koži

Hiperpigmentacija, još poznato i kao staračke pjege, jetrene pjege, mrlje, fleke ili, kako ih Francuzi poetično (iako pomalo morbidno) zovu- fleurs...
 
Razotkrivanje celulita: prirodni pristupi za glađu kožu
07.03.2024.
195
 

Razotkrivanje celulita: prirodni pristupi za glađu kožu

Celulit, često opisan kao 'narančina kora', estetski je izazov s kojim se suočava veliki broj ljudi, a posebno žena. Iako je celulit često...
 
Prevladavanje negativnih emocija pomoću eteričnih ulja
23.02.2024.
146
 

Prevladavanje negativnih emocija pomoću eteričnih ulja

Potrebne su nam zdrave alternative koje će nam pomoći u borbi sa svakodnevnim stresom, tjeskobom, depresijom i problemima sa spavanjem....