11.12.2019.
Snježana Kolobarić

Tijekom hladnih zimskih dana svaka koža je na udaru ekstremnih uvjeta i podložna sušenju, crvenilu i oštećenju, a pogotovo izrazito osjetljiva koža beba stoga je zaštita kože zimi izuzetno važna za nježnu bebinu kožu. Ispravnom i redovitom njegom koža se može zaštititi te se neugodne pojave na koži mogu spriječiti. Kako najbolje nego prirodnom kozmetikom, na koju bebina koža naročito dobro reagira?

U jednostavnih 5 koraka zaštitite nježnu kožu vaše bebe, olakšajte eventualna crvenila i svrbež i izgradite prirodnu obrambenu sposobnost kože.

1. Kupanje - ne prečesto, s umjerenom temperaturom vode

Dok beba ne započne s dohranom, nije je potrebno prečesto kupati, a naročito ne koristiti kupke, gelove, sapune i slična sredstva za čišćenje. U kadicu tople (ne vruće) vode možete dodati jednu jušnu žlicu biljnog ulja badema, kako biste dodatno nahranili kožu i tijekom kupanja.

2. Njega cijelog tijela- najbolji izbor su hranjiva a blaga biljna ulja


Nakon kupanja i djelomičnog čišćenja (pelensko područje, pazusi, nabori na rukama i nogama, vrat) dobra je praksa nanijeti na cijelo tijelo zaštitno biljno ulje kako bi koža cijeli dan bila nahranjena. Prvi izbor je uvijek shea maslac koji spaja sve potrebne značajke njege: djeluje blago okluzivno, izrazito je hranjiv, a dovoljno blag i neškodljiv da se može koristiti za bebe.
Želite li kremastiju verziju shea maslaca uz još dodatno djelovanje, pomiješajte ga s biljnim uljem noćurka i dobro izmiješajte. Dobit ćete mekani balzam koji njeguje, hrani i izrazito povoljno djeluje kod crvenila, osipa, svrbeži i ljuskave kože.

3. Njega lica i ruku- posebna zaštita kod izlazaka

Ne zaboravite na dijelove tijela koji su izloženi hladnoći i vjetru kada izlazite u šetnju sa svojom bebom. Lice i ručice treba dodatno zaštititi i opet je najbolje rješenje shea maslac. Nanesite sâm shea maslac ili mješavinu s noćurkom na sve izložene dijelove tijela za siguran i bezbrižan boravak na hladnoći.

Shea maslac 250g Oshadhi

4. Njega usnica- mali dio koji se ne smije zanemariti

Kao i kod odraslih, i kod beba usnice mogu biti suhe i raspucane. Opet posegnite za čistim shea maslacem, ili upotrijebite prirodne balzame za usnice na bazi shea maslaca, pčelinjeg voska i hranjivih biljnih ulja.

5. Dodatno vlaženje zraka u zatvorenim prostorijama

Grijanje tijekom zime može značajno isušiti zrak u prostorijama, što istovremeno dovodi i do isušivanja kože. Uz redovitu njegu kože i ne pretjerano grijanje, razmislite i o korištenju ovlaživača zraka.

Uz redovitu i ispravnu njegu kože, vaša beba može provesti zimu bez neugodnih iritacija i kožnih poteškoća. Naravno, sve oblike njege kože može koristiti i mama.

 

POVEZANI PROIZVODI

Podijelite
 
  Blog - Sve