30.03.2018.
BioTerra Blog
Umorni ste, osjećate nedostatak energije?

Ovi simptomi najčešće ukazuju na proljetni umor, razlog tome je nedostatak vitamina u našem tijelu te prilagodba nakon zimske idile na duge i toplije dane.

Neki od simptoma koje proljetni umor može izazvati su cjelodnevni umor, nedostatak koncentracije, slabiji imunitet, smanjena produktivnost, stanje depresije te različiti oblici razdražljivosti.

Često se pitamo kako proljetni umor nastaje, no zaključak je da preko zime unosimo veću količinu hrane visokih kalorijskih vrijednosti. Mnogo puta unos hrane preko zime debelo premašuje dnevnu potrošnju. Ta ista hrana prosječno je nutritivno siromašna i nedovoljno kvalitetna za naše zdravlje. U današnje vrijeme, radi ubrzanog načina života, često se dnevnoj prehrani nađe hrana ,,bogata" šećerima, masnoćama i velikim sadržajem soli. Češća je konzumacija proteina životinjskog porijekla nego biljnog.

Naše se tijelo u proljeće budi iz zimskoga sna, postaje aktivnije. Organizam u tom periodu nastoji izbaciti sve toksine koji su se nastanili preko zime.

Kako bi se riješili proljetnog umora trebamo voditi računa o pravilnoj hidraciji koja će pomoći boljoj regulaciji krvnog tlaka, koristiti veće količine voća i povrća kako bi obnovili organizam kvalitetnim hranjivim tvarima. Obavezno doručkujte a doručak neka sadrži proteine. U obroke uključite namirnice bogate vitaminom C koji će pomoći bržem savladavanju proljetnog umora. Potrebno je uvesti tjelovježbu na svježem zraku, provesti proljetnu detoksikaciju, pratiti unos vitamina i minerala, izbjegavati prerađenu hranu. Hranu začinite s čili papričicama jer one djeluju na proizvodnju endorfina, koji će vas oraspoložiti.

Ukoliko proljetni umor želite brže savladati savjetuje se unos vitamina B kompleksa i selena.

Preporučujemo:

https://bioterra.hr/shop/cijena/selen-100-caps-kal

https://bioterra.hr/shop/cijena/solgar-b-kompleks-vit-c

Biljka koja će povećati energiju i vratiti snagu je Rodiola. Poznata je kao adaptogen jer pomaže nadbubrežnoj žlijezdi da se adaptira na stres. Djeluje protiv umora ali i povećava koncentraciju i povećava mentalne sposobnosti.

https://bioterra.hr/shop/cijena/rodiola-120-kapsula-krauterhaus

 
Podijelite
 
  Blog - Sve