Što je aromaterapija?

Što je aromaterapija?

Ažurirano: 16.02.2018.
Pregleda: 2247

Aromaterapija dolazi od grčkih riječi: aroma-miris, therapia- liječenje.

Prvi zapisi o aromaterapiji potječu iz egipatskih hramova. Egipćani su veliku pažnju pridavali zdravlju i higijeni, a njihovi su svećenici odlično poznavali djelovanje eteričnih ulja i smola na tijelo, o čemu svjedoči i njihova savršena vještina balzamiranja.

Ujedno je i jedna od najpopularnijih područja nekonvencionalne medicine. Na područjima cijeloga svijeta na tisuće laboratorija rade u području aromaterapije.Svakim danom izlazi velik broj knjiga i časopisa koji govore o pozitivnom djelovanju aromaterapije. Djelovanje mirisa na psihofiziološko stanje čovjeka, od davnih dana poznato u fiziologiji i psihologiji, u aromaterapiji se povezuje s ljekovitim svojstvima eteričnih ulja.

Djelovanje aromaterapije

Aromaterapija je potpuno prirodna metoda ublažavanja ili otklanjanja različitih zdravstvenih tegoba. Njen je osnovni zadatak unos visokokvalitetnih eteričnih ulja u čovjekov organizam, bez kemikalija i sličnih dodataka. Brojna ispitivanja diljem svijeta potvrđuju djelotvornost eteričnih ulja.Većim dijelom su baktericidna, a neka od njih pomažu i pri liječenju virusnih infekcija otpornih na sredstva klasične medicine. Mnoga ulja stimuliraju obnovu i rast stanica, a dokazano je i da vraćaju organizmu njegovu psihofiziološku ravnotežu, neka djeluju pozitivno na oslabljeni krvotok.Sve to dokazuje da djeluju na imunološki sustav organizma.

Našu bogatu ponudu pogledajte ovdje: https://bioterra.hr/shop/prodaja/aromaterapija

Neki od korisnika, primjenjujući eterična ulja otkrili su nam da djeluju umirujuće na živčani sustav i da vraćaju poljuljanu emocionalnu ravnotežu. Eterična ulja nakon nanošenja na kožu vrlo brzo prodiru u cirkulaciju, putem koje se njihove čestice šire po cijelom tijelu. Jednom kada se nađu u tijelu,eterična ulja mu vraćaju harmoniju i povoljno djeluju na organe i organske sustave kojima je poremećena funkcionalna ravnoteža. Niti jedno eterično ulje ne djeluje samo na jedan tip zdravstvenih tegoba. Jedan od najboljih primjera za to je eterično ulje lavande koje, pored toga što je antiseptik, doprinosi ublažavajućem djelovanju na stanje depresije i umora, djeluje na poboljšanje raspoloženja i prema povratnim informacijama naših kupaca pomaže pri otklanjanju glavobolja i migrena.

Metode aromaterapije

Najčešći načini primjene eteričnih ulja:  kroz kožu i putem dišnih puteva. Glavni kriterij je prihvaćanje mirisa kod osobe kojoj je mješavina namijenjena. Najčešće primjenjivana metoda je putem masaže. Ostale metode (ovisno o tipu tegobe) su: samomasaža, , inhalacija, aromaterapija oblozima, jacuzzi, sauna, ispiranje usta i grla, lokalno utrljavanje, korištenje u posudicama na radijatorima……..

Aromaterapija masažom

Po iskustvima klijenata jedan od najdjelotvornijih postupaka aromaterapije. Ulja masažom prodiru u duboke slojeve kože i u tijelo kroz limfni i krvožilni sustav. Dodir eteričnog ulja sa živčanim završecima kože izaziva momentalnu reakciju živčanog sustava jer mirisi djeluju na moždana središta emocija koji upravljaju osjećajima, a rezultat toga je i relaksacija i opuštanje. Masaže koje se preporučuju: klasična aroma-masaža, intuitivna aroma-harmonizirajuća masaža, ručna limfna drenaža, refleksologija stopala, termoaroma-masaža.

 

Upiti:

Želite više informacija, slobodno nam postavite pitanje.




 

IZDVOJENI PROIZVODI

Dodaj na listu želja
Gorka Dinja 120 caps Jami
 

29,04 €

 
Dodaj na listu želja
Klasični difuzer nebulizator Florihana

Klasični difuzer nebulizator Florihana

raspršuje čista eterična ulja kao mikročestice bez ikakve topline ili vode
 

80,30 €

 
Dodaj na listu želja
Ultrazvučni difuzer Florihana

Ultrazvučni difuzer Florihana

Koristeći hladnu i tihu difuziju, naš ultrazvučni difuzer pruža optimalnu aromatizaciju prostora.
 

39,15 €

 
Dodaj na listu želja
Immuno Power Quercetin (Kvercetin) 30 tbl

Immuno Power Quercetin (Kvercetin) 30 tbl

doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.
 

19,91 €

 
Nedostupno
 

 

NOVI TEKSTOVI

Kako ukloniti tamne mrlje (hiperpigmentaciju) na koži
15.03.2024.
61
 

Kako ukloniti tamne mrlje (hiperpigmentaciju) na koži

Hiperpigmentacija, još poznato i kao staračke pjege, jetrene pjege, mrlje, fleke ili, kako ih Francuzi poetično (iako pomalo morbidno) zovu- fleurs...
 
Razotkrivanje celulita: prirodni pristupi za glađu kožu
07.03.2024.
112
 

Razotkrivanje celulita: prirodni pristupi za glađu kožu

Celulit, često opisan kao 'narančina kora', estetski je izazov s kojim se suočava veliki broj ljudi, a posebno žena. Iako je celulit često...
 
Prevladavanje negativnih emocija pomoću eteričnih ulja
23.02.2024.
87
 

Prevladavanje negativnih emocija pomoću eteričnih ulja

Potrebne su nam zdrave alternative koje će nam pomoći u borbi sa svakodnevnim stresom, tjeskobom, depresijom i problemima sa spavanjem....