Postoji li zapravo lijek za virusne infekcije?

Postoji li zapravo lijek za virusne infekcije?

Ažurirano: 24.09.2021.
Pregleda: 2816

S obzirom da živimo u 21.st. još uvijek postoji mali broj  lijekova koji su pobjednici u borbi s virusima, gotovo da i nema lijeka protiv gripe. Antibiotici nemaju nikakvog smisla u periodu djelovanja virusa, a vrlo ih se često propisuje kod virusnih infekcija. Za razliku od antibiotika, eterična ulja djeluju snažno i protuvirusno, često se koriste u preventivne svrhe, no i za već nastale viroze.


Gripa i respiratorne infekcije


Gripa i respiratorne infekcije danas su najčešće infekcije. Skoro svaki čovjek barem jednom u godini razvije neki oblik respiratorne infekcije, može se raditi o hunjavici, običnoj upali grla, nosa, bronha itd. Jednako tako i gripa je vrlo česta, javlja se gotovo svake godine i njome je zahvaćen velik broj ljudi.
Nabrojat ćemo eterična ulja s antivirusnim djelovanjem na gripu i respiratorne infekcije, a to su: čajevac, ravensara, eukaliptus radiata, niauli cineol i mirta cineol.

Primjena eteričnih ulja s antivirusnim djelovanjem

Njihova je primjena raznovrsna. Jedan od najboljih načina raspršivanja eteričnih ulja su mirisne lampice što je sasvim dovoljno za osvježenje prostora svježim mirisima. No za terapijski efekt lampice nisu najbolje sredstvo,  eterična ulja griju i pod povišenom temperaturom mijenjaju svoj kemijski sastav. Zato je najbolje koristiti difuzere koji raspršuju hladna eterična ulja i osvježavaju prostor, a tada ulja zadržavaju svoj originalni sastav i daleko su djelotvornija u prostoru. 
Kada virusna infekcija nastupi, njen tijek može se ubrzati ovako. Voda se zakuha u lončiću ili inhalatoru i u nju se doda jedna kap čajevca, ravensare i ostalih gore navedenih ulja. Kada ispari, stavlja se druga kap sve dok voda isparava. Postupak se ponavlja dva-tri puta kroz dan. Najidealniji način bio bi inhalaciju raspršiti pomoću difuzera.
Eterična ulja imaju i mogućnost da se nanose na kožu i utrljavaju prsni koš, leđa, sinuse ili čelo. Proces se odvija dva puta dnevno, a eterična se ulja moraju ispravno razrijediti s nosivim biljnim uljima kako ne bi nadražila kožu.
Oralno se eterična ulja mogu primjenjivati putem melata (otopina u medu) ili putem kapsula na bazi gline ili biljnih nosivih ulja.
Najučinkovitija primjena je u vidu supozitorija (čepića), tada se eterična ulja pohranjuju ravno u krvotok pritom zaobilazeći jetru što omogućuje njihovu bolju djelotvornost. No to pripisuje samo certificirani aromaterapeut.

Eterična ulja s protuvirusnim djelovanjem


 Ravensara je jedno od najučinkovitijih antivirusnih ulja. Primjenjuje se kod gripe, virusnog hepatitisa, HPV-a, herpesnih infekcija, mononukleoze i ostalih virusnih bolesti. Ravensara je sigurno ulje i može se na kožu nanositi i potpuno nerazrijeđeno.
Čajevac također ima izvanredno djelovanje protiv virusa, bakterija i patogenih gljivica.  Imunostimulirajućeg je djelovanja. Koristi se kod svih oblika dišnih, mokraćnih, genitalnih i kožnih infekcija. Čajevac je vrlo siguran za uporabu. Kod dišnih infekcija u pripravcima za vanjsku primjenu dodaje mu se i kajeput (Melaleuca cajuputi) koji također djeluje protiv mikroba, a uz to je i jaki ekspektorans (olakšava izbacivanje sekreta iz dišnog sustava). Iz porodice čajevaca dolazi nam i eterično ulje niauli (Melaleuca quinquenervia). Protuvirusno djelovanje ima kemotip 1,8 cineol koji se primjenjuje kod svih oblika infekcija.
Primorski vrisak efikasno djeluje protiv bakterija i virusa, djeluje imunostimulirajuće i tonizira organizam. Koristi se u malim količinama na koži. Indicirano je kod dišnih infekcija, gripe, probavnih i urogenitalnih infekcija.
Oralnu primjenu eteričnih ulja uvijek propisuje isključivo fitoaromaterapeut.

 

Upiti:

Želite više informacija, slobodno nam postavite pitanje.




 

IZDVOJENI PROIZVODI

Dodaj na listu želja
Gorka Dinja 120 caps Jami
 

29,04 €

 
Dodaj na listu želja
Klasični difuzer nebulizator Florihana

Klasični difuzer nebulizator Florihana

raspršuje čista eterična ulja kao mikročestice bez ikakve topline ili vode
 

80,30 €

 
Dodaj na listu želja
Ultrazvučni difuzer Florihana

Ultrazvučni difuzer Florihana

Koristeći hladnu i tihu difuziju, naš ultrazvučni difuzer pruža optimalnu aromatizaciju prostora.
 

39,15 €

 
Dodaj na listu želja
Immuno Power Quercetin (Kvercetin) 30 tbl

Immuno Power Quercetin (Kvercetin) 30 tbl

doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.
 

19,91 €

 
Nedostupno
 

 

NOVI TEKSTOVI

Kako ukloniti tamne mrlje (hiperpigmentaciju) na koži
15.03.2024.
61
 

Kako ukloniti tamne mrlje (hiperpigmentaciju) na koži

Hiperpigmentacija, još poznato i kao staračke pjege, jetrene pjege, mrlje, fleke ili, kako ih Francuzi poetično (iako pomalo morbidno) zovu- fleurs...
 
Razotkrivanje celulita: prirodni pristupi za glađu kožu
07.03.2024.
112
 

Razotkrivanje celulita: prirodni pristupi za glađu kožu

Celulit, često opisan kao 'narančina kora', estetski je izazov s kojim se suočava veliki broj ljudi, a posebno žena. Iako je celulit često...
 
Prevladavanje negativnih emocija pomoću eteričnih ulja
23.02.2024.
87
 

Prevladavanje negativnih emocija pomoću eteričnih ulja

Potrebne su nam zdrave alternative koje će nam pomoći u borbi sa svakodnevnim stresom, tjeskobom, depresijom i problemima sa spavanjem....