Breza i zlatnica za urogenitalne infekcije

Breza i zlatnica za urogenitalne infekcije

Ažurirano: 26.03.2019.
Pregleda: 2254

Infekcije urogenitalnog sustava su vrlo česte i jako mogu smanjiti kvalitetu našeg života. Često i bolno mokrenje, pečenje, osjećaj pritiska, često noćno mokrenje, bolni spolni odnosi, vaginalni iscjedak, svrbež…su samo od nekih simptoma urogenitalnih infekcija i upala.

Najčešće urogenitalne infekcije su cistitis i vaginitis. Uzročnici mogu biti bakterije (Escherichia coli, Gardnerella vaginalis), gljivice (Candida albicans) ili paraziti (Trichomonas vaginalis).

U fitoterapiji postoji cijeli niz biljaka koje pomaže kod takvih tegoba: medvjedka, brusnica, breza, kopriva, zlatnica i vrijesak su samo neke od njih. Terapija biljkama umanjit će upalu i prateće simptome. Od svih navedenih biljaka predlažem da isprobate brezu i zlatnicu i to u obliku standardiziranih ekstrakata u bezalkoholnoj otopini- hidroglicerilnih ekstrakata.

Breza (Betula sp.) Breza olakšava simptome urinarnih infekcija djelujući kao antiseptik i diuretik. Olakšat će mokrenje i umanjiti česti podražaj na pražnjenje mjehura, kao i prateću bol. Ispiranjem bubrega i mokraćnih puteva pomoći će i kod bubrežnog pijeska i kamenca, dok će istovremeno eliminirati patogene organizme iz urogenitalnog sustava.

Breza je protuupalna biljka, idealna za osobe koje imaju česte, ponavljajuće infekcije. Daje jako dobre rezultate kod infekcije bakterijom E. coli. Može se uzimati i do 3 mjeseca uzastopno jer je neproblematična biljka koja se ne kosi s ostalim lijekovima.

Zlatnica (Solidago virgaurea L.)

Zlatnica je biljka za ispiranje mokraćnog sustava, naročito učinkovita kod bubrežnog kamenca, upala i bakterijske infekcije. Iako neće eliminirati E. coli poput breze, ovo je biljka koja se preporučuje kod čestih cistitisa i kandidijaze.

Njeno protuupalno djelovanje uvelike će umanjiti neugodne simptome urogenitalnih infekcija a može se primjenjivati i tijekom terapije antibioticima. Dobra praksa je korištenje zlatnice i neko vrijeme nakon terapije kako bi spriječili recidivi.

Uz korištenje biljaka koje ciljano djeluju na infekcije i upale, uvijek istovremeno poradite na svojem imunitetu.

Kod korištenja biljnih terapija, izuzetno je važno primjenjivati isključivo dobro obrađene, standardizirane ekstrakte koje će tada organizam dobro apsorbirati i čija će učinkovitost biti maksimalna. Današnje nove tehnologije proizvodnje fitoterapijskih pripravaka, poput liofilizacije i superkritičke ekstrakcije tekućine, omogućuju dobivanje takvih djelotvornih proizvoda.

 

Tekst napisala: Vlatka Mileusnić

 
Galerija slika:
 

Upiti:

  • Rozika jakšeković 04.02.2022
     

    Molim vas da mi pojasnite da li zlatnica i breza pripravci odgovaraju zakorištenje i lijeenje infekcije urinarne kod trudnica?
    lp.R.Jakšeković

  • Elena 04.03.2024
     

    Za glivice i bacterije u mjehuru, ceste upale, moze pomoci breza ili zlatnica? Hvala

Želite više informacija, slobodno nam postavite pitanje.




 

IZDVOJENI PROIZVODI

Dodaj na listu želja
Gorka Dinja 120 caps Jami
 

29,04 €

 
Dodaj na listu želja
Klasični difuzer nebulizator Florihana

Klasični difuzer nebulizator Florihana

raspršuje čista eterična ulja kao mikročestice bez ikakve topline ili vode
 

80,30 €

 
Dodaj na listu želja
Ultrazvučni difuzer Florihana

Ultrazvučni difuzer Florihana

Koristeći hladnu i tihu difuziju, naš ultrazvučni difuzer pruža optimalnu aromatizaciju prostora.
 

39,15 €

 
Dodaj na listu želja
Immuno Power Quercetin (Kvercetin) 30 tbl

Immuno Power Quercetin (Kvercetin) 30 tbl

doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.
 

19,91 €

 
Nedostupno
 

 

NOVI TEKSTOVI

Kako ukloniti tamne mrlje (hiperpigmentaciju) na koži
15.03.2024.
166
 

Kako ukloniti tamne mrlje (hiperpigmentaciju) na koži

Hiperpigmentacija, još poznato i kao staračke pjege, jetrene pjege, mrlje, fleke ili, kako ih Francuzi poetično (iako pomalo morbidno) zovu- fleurs...
 
Razotkrivanje celulita: prirodni pristupi za glađu kožu
07.03.2024.
168
 

Razotkrivanje celulita: prirodni pristupi za glađu kožu

Celulit, često opisan kao 'narančina kora', estetski je izazov s kojim se suočava veliki broj ljudi, a posebno žena. Iako je celulit često...
 
Prevladavanje negativnih emocija pomoću eteričnih ulja
23.02.2024.
130
 

Prevladavanje negativnih emocija pomoću eteričnih ulja

Potrebne su nam zdrave alternative koje će nam pomoći u borbi sa svakodnevnim stresom, tjeskobom, depresijom i problemima sa spavanjem....